top of page
Пошук
  • skscavolinileopoli

Як розрахувати відстань між островом і кухнею



Кроки, яких слід дотримуватися при проектуванні кухні з островом мрії


Зосередьтеся на відстані, якою необхідно дотримуватися, щоб зробити її функціональною.

Кухня пропонує багато можливостей дизайну, завдяки своїй функціональності та естетиці, які можна налаштувати. Насправді існує незліченна кількість рішень для створення затишного простору, не випускаючи з уваги практичність. Ключовим фактором є відстань між островом і кухнею. Давайте подивимося, як поетапно організувати кімнату і зробити правильні мірки.


Крок 1: перш за все, функціональність

Кухонний острів – це мрія: він розширює поверхню стільниці та дозволяє стильно об’єднати зони відкритого простору. Тому важливо ретельно оцінити відстань між островом і кухнею для зручності щоденного використання та оптимальної естетики.


Вражаючий предмет меблів, такий як острів, має певні обов’язкові вимоги: він повинен підвищувати функціональність стільниці, а також бути практичним у використанні та бездоганно оформленим.


З цих причин його зазвичай встановлюють посередині кімнати, звідки можна стежити за всією площею і де він завжди буде під рукою для приготування їжі. Завдяки своїй універсальності він може вміщати в себе так багато функцій.


Кухонний острів - незамінний аксесуар для:

- Приготування їжі на плиті з видом на відкритий простір.

- Збільшення площі поверхні різання та/або зони підготовки.

- Забезпечення додаткового простору для відокремлення зони миття та/або зон приготування та/або різання.

- Додавання місць для сидіння, щоб комфортно їсти на кухні.

Кожна з цих можливостей передбачає різне керування робочим простором, а також певний дизайн на основі бажаного використання. Після того як ви зробите ці оцінки, ви зможете мати інструменти, необхідні для розрахунку відстані острів-кухня. Читайте далі, щоб дізнатися, що робити далі.


Крок 2: що врахувати

Говорячи про використання кухонного простору, відразу згадується робочий трикутник. Управління робочим трикутником - це простір між холодильником, варильною поверхнею і мийкою - завжди повинно бути вільним і зручним для тих, хто користується цією зоною. А кухонний острів, якщо його не спроектувати належним чином, може стати неабиякою перешкодою!


Тому важливо враховувати всі елементи, які можуть перешкоджати або обмежувати використання робочого трикутника після встановлення острова, особливо в обмеженому просторі.


Найважливіші фактори, на які слід звернути увагу: функціональність духової шафи та посудомийної машини, відкривання дверцят і висувних ящиків основного блоку та островів, наявність або відсутність висувних стільниць, будь-яких стільців і/або табуретів та будь-яких інших елементів, які можуть перекривати відстань острів-кухня.


Але це ще не все. Навіть якщо робоче місце використовується кількома людьми, потрібні додаткові сантиметри, щоб не заважати один одному. Тому будьте обережні, ділячись кулінарними завданнями!


Крок 3: ідеальні відстані

Якщо кухня має геометричне планування без перешкод (наприклад, колон або інших конструктивних елементів), в ідеалі навколо острова має бути від 100 до 120 см вільного простору.


Цей розмір дозволяє комфортно використовувати простір, не перешкоджаючи функціональності робочого трикутника. Якщо така відстань між островом і кухнею недоступна, острів доведеться налаштувати та оцінити за допомогою професійного дизайнера інтер’єру.


Прикладом налаштування може бути вибір острова нестандартного розміру з незвичайними формами, який може значно покращити життя на кухні, навіть якщо відстань між островом і кухнею не завжди оптимальна


Коли відстань від кухні розраховано, настав час вибрати розмір острова, який найкраще відповідає вашим потребам: стандартна глибина зазвичай становить 70 см, 96 см або 120 см. З іншого боку, якщо ви виберете неправильні та/або непрямокутні форми, вам потрібно буде оцінити проект індивідуального розміру з дизайнерами інтер’єру Scavolini.


Україна понад усе!



Звертайтеся!


салон Scavolini Lviv

вул. Городоцька 174 📲+38-063-241-58-54



Ми знаємо про меблі усе😎

8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page