top of page
Пошук
  • skscavolinileopoli

Для чого нам так багато ножів?



Як ви, мабуть, уявили, кожне лезо ножа має певне призначення. Знання цього зробить вашу роботу на кухні більш ефективною, полегшуючи складні операції. Овочевий ніж має тонке, легке, широке та дуже гостре лезо для точного нарізання дуже тонких скибочок фруктів та овочів.

Кухарський ніж

Це ніж, який ви будете використовувати найчастіше, оскільки він багатофункціональний. Він має широке, але жорстке лезо, вигнуте по всій довжині гострим вістрям. Ви можете використовувати його для рубання, кубиків, фаршу або для подрібнення спецій плоскою стороною леза.


Ніж для знімання шкірки

Він менший і ідеально підходить для делікатних або точних робіт, таких як чищення картоплі, видалення плям з фруктів або овочів, вишкрібання, подрібнення часнику або петрушки, видалення серцевини яблук або груш, нарізання інгредієнтів для гарніру тощо.

Його довжина приблизно від 8 до 10 см, з прямим або зубчастим лезом і також поширений у типовій формі «пташиного дзьоба».

Зубчастий або хлібний ніж

Це дозволяє легко нарізати продукти з товстою скоринкою або шкіркою, від хліба до карамелізованих цукерок і динь тощо.

Його міцне зубчасте лезо може бути від 13 до 23 см, достатньої довжини, щоб нарізати скибочки з довгих або широких буханців хліба.

Через характеристики зубчастого ножа ним не можна різати ні м’ясо, ні рибу чи м’які фрукти, тому краще уникати використання цього типу ножа для цих продуктів. Овочевий ніж

Цей ніж має тонке, легке, широке та дуже гостре лезо (довжиною від 18 до 22 см) для точного нарізання дуже тонких скибочок фруктів та овочів.

Його легко впізнати завдяки квадратній формі та майже плоскій лінії леза, що є ергономічним. Немов точка опори, вістря ножа впирається в обробну дошку, тоді як ріжуча кромка швидко нарізає, подрібнює та нарізає кубиками фрукти, спеції, овочі тощо.

Деякі спеціальні ножі

З чотирма перерахованими вище ножами ви зможете впоратися з будь-чим на кухні. Існують інші типи ножів для більш конкретних цілей, призначені для роботи з окремими продуктами або для однієї фази приготування їжі.

- Ніж для обробки. Стане в нагоді, якщо вам часто доводиться чистити рибу, курку або яловичину. Може мати гнучке лезо (ідеально підходить для курки) або тверде і жорстке лезо (для інших видів м'яса); він маленький і дуже загострений.

- Філейний ніж. Воно має тонке, злегка вигнуте та гнучке лезо, яке має бути завжди дуже гострим. Він повинен легко нарізати курку або підготувати рибу до чищення.

- Різьбовий ніж. Він має вузьке вістря, а його лезо має розміри від 20 до 38 см. Він може мати жорстке лезо (для стейків, ребер, печені) або гнучке лезо для більш тонкого м’яса (шинка, смажена курка та індичка, копчена або в’ялена риба тощо). Часто його використовують разом із виделкою для різання, щоб зафіксувати м’ясо під час нарізання (фото зліва).

- Тесак або м'ясний ніж. Його можна впізнати по широкому, важкому, твердому лезу. Використовується для нарізки великих кісток, приготування птиці, м'яса та риби. Плоска сторона леза також використовується для подрібнення насіння, часнику тощо.


Україна понад усе!



Звертайтеся!

салон Scavolini Lviv

вул. Городоцька 174 📲+38-063-241-58-54




Ми знаємо про меблі усе😎





8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page